Spet je tu jesen in s tem čas, ko Prekmurska godba Bakovci za javnost pripravi dvourni izbor svojega žanrsko pestrega in privlačnega repertoarja. Po lanski visoki 90. obletnici delovanja naše godbe, ki smo jo počastili z jubilejnim koncertom, se letos znova obeta prav poseben glasbeni dogodek.

Mineva namreč 100 let od znamenitega dogodka, ki je Prekmurju zarisal nadaljnjo zgodovinsko pot – Prekmurje se je združilo z matičnim narodom. Temu pomembnemu dnevu, se želi pokloniti tudi Prekmurska godba Bakovci, in to tako, kot najbolje zna: s svojo odlično glasbo, ki vsako leto privablja in navdušuje številne obiskovalce.

V petek, 29. novembra 2019, ob 19. uri tako pripravljamo slovesni koncert z naslovom Zgodbe Prekmurja ob 100. obletnici združitve Prekmurja z matičnim narodom. Dogodek, ki se bo odvil na Osnovni šoli I Murska Sobota, bodo plesno začinile članice Društva mažoretk Bakovci in Plesne šole Urška, prekmurski utrip pa nam bodo pomagali pričarati PRAŠNATI ter vokalistki TJAŠA CIGUT in MOIRA.